Είναι της μόδας αυτόν τον καιρό οι γρήγορες και ατομικές συνταγές που ψήνονται για σύντομο χρονικό διάστημα στον φούρνο μικροκυμάτων. Μέσα σε αυτές και το cookie του 1 λεπτού!
Παρακολουθώ στο YouTube διάφορα βίντεο συνταγών και όποτε το μάτι μου έπεφτε πάνω σε κάποιο βίντεο με συνταγή για φούρνο μικροκυμάτων, το αγνοούσα. Μέχρι που είδα το preview screenshot στο βίντεο του καναλιού Emma’s Goodies και δε μπόρεσα να αντισταθώ.
Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα πριν το δω, ήταν πώς μπορούσε να βγει ένα τόσο ωραίο εμφανισιακά cookie μέσα από απλή συνταγή στα μικροκύματα. Δε μπορεί, κάποια επεξεργασία εικόνας θα είχε παιχτεί.
Μόλις το είδα, δε μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε τόσο πολύ ώστε να ασχοληθώ παραπάνω. Καθοριστικό ρόλο σε αυτό έπαιξε ο αδερφός μου που ήρθε και μου θύμισε το συγκεκριμένο βίντεο μετά από καιρό.
Είχα λοιπόν τα υλικά στο σπίτι, είχα και μπόλικο ελεύθερο χρόνο, οπότε τι είχα να χάσω; Έφτιαξα 2 ατομικά cookies της συνταγής, αν και για κάποιους ίσως θεωρηθούν 4 στον αριθμό δεδομένου ότι είναι αρκετά μεγάλα.
Στη συνέχεια θα βρείτε φωτογραφίες, τη συνταγή και όλες τις παρατηρήσεις μου για το γρήγορο αυτό cookie με κομμάτια σοκολάτας!

Γρήγορο cookie του λεπτού σε φούρνο μικροκυμάτων, συνταγή από Emma's Goodies
Υλικά συνταγής
- 30 γρ. βούτυρο αγελάδος ανάλατο (από ψυγείο)
- 25 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 10 γρ. γάλα πλήρες (από ψυγείο)
- 55 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 πρέζα βανιλίνη
- 1 πρέζα αλάτι
- 1/8 κουταλιά γλυκού σόδα
- 20 γρ. σοκολάτα γάλακτος κουβερτούρα σε κομμάτια ή σταγόνες σοκολάτας γάλακτος
Οδηγίες παρασκευής
- Αρχικά, λιώστε σε ένα μπολ το βούτυρο στα μικροκύματα.
- Στη συνέχεια, ρίξτε το γάλα και τη ζάχαρη μέσα στο βούτυρο και ανακατέψτε καλά με μια μαρίζ (ή μια ξύλινη κουτάλα). Αυτό είναι το μίγμα των υγρών υλικών.
- Σε ένα άλλο μπολ ζυγίστε και ανακατέψτε το αλεύρι, τη σόδα, τη βανίλια και το αλάτι. Αυτό είναι το μίγμα των στερεών υλικών.
- Κοσκινίστε το μίγμα των στερεών υλικών μέσα στο μπολ με το μίγμα των υγρών υλικών και ανακατέψτε έως ότου δημιουργηθεί μία ζύμη.
- Ενσωματώστε στη ζύμη την κομμένη σε κομμάτια κουβερτούρα σοκολάτα γάλακτος ή τις σταγόνες σοκολάτας γάλακτος και ανακατέψτε με το χέρι σας για περισσότερη ευκολία. Η ζύμη δε θα πρέπει να κολλάει εύκολα στο χέρι σας.
- Κόψτε ένα τετράγωνο κομμάτι λαδόκολλα όσο περίπου είναι ο χώρος του φούρνου μικροκυμάτων σας. Τοποθετήστε τη ζύμη του cookie πάνω στη λαδόκολλα και πατικώστε την με το χέρι σας ώστε να γίνει λεπτή, περίπου 1 με 1,5 εκατ. ύψος, δίνοντας της ωραίο κυκλικό σχήμα. Το cookie δεν απλώνει κατά το ψήσιμο.
- Ψήστε σε φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό στα 800 watts.
- Αφαιρέστε το cookie με προσοχή πιάνοντας τη λαδόκολλα και με τα δυο σας χέρια, γιατί το cookie όπως θα παρατηρήσετε δε θα έχει ακόμη στέρεη μορφή.
- Μετά από λίγα λεπτά και αφού σταθεροποιηθεί, αφαιρέστε το με προσοχή από τη λαδόκολλα και αφήστε το να κρυώσει πάνω σε μια σχάρα, γιατί αλλιώς δημιουργείται μπόλικη υγρασία στο κάτω μέρος του. Μόλις κρυώσει τελείως είναι έτοιμο για κατανάλωση. Καλή απόλαυση!