Μία τεράστια αγάπη για τα cookies την έχω, αυτό είναι αλήθεια, και θα το έχετε καταλάβει όσοι με διαβάζετε εδώ στο blog ή με ακολουθείτε στο Instagram.
Δοκιμάζω κατά διαστήματα διάφορες συνταγές που μου φαίνονται ενδιαφέρουσες και όσες βρίσκω αρκετά νόστιμες είναι αυτές που κερδίζουν μια θέση εδώ στο blog.
Αυτή τη φορά πρόκειται για ένα cookie μεγάλο σε μέγεθος, για την ακρίβεια 150 γραμμαρίων, μαλακό σε υφή, σούπερ σοκολατένιο με κακάο και κομμάτια σοκολάτας, το οποίο τρώγεται ιδανικά λίγο ζεστό. Και κρύο όμως μια χαρά είναι!
Τη συνταγή τη βρήκα από τη Melissa Stadler και το site της Modern Honey. Εκεί είχα βρει και τη συνταγή για το επίσης πεντανόστιμο παραδοσιακό Levain cookie με τα καρύδια.
Μια φορά το έφτιαξα και με έπεισε αμέσως για την αξία του! Είμαι σίγουρος ότι θα πείσει και εσάς αν το δοκιμάσετε.

Έξτρα σοκολατένια & μεγάλα cookies, συνταγή της Melissa Stadler
Υλικά συνταγής
- 226 γρ. βούτυρο αγελάδος ανάλατο (από ψυγείο)
- 213 γρ. καστανή ζάχαρη (ή μαύρη ζάχαρη)
- 99 γρ. λευκή ζάχαρη κρυσταλλική
- 100 γρ. αυγά (από ψυγείο, 2 μεσαία σε μέγεθος αυγά)
- 42 γρ. κακάο
- 120 γρ. αλεύρι μαλακό
- 180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλιά γλυκού κορν φλάουρ (ή νισεστέ)
- 3/4 κουταλιά γλυκού σόδα
- 1/2 κουταλιά γλυκού αλάτι
- 225 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (50-55% κακάο) σε κομμάτια (ή σταγόνες σοκολάτας)
Οδηγίες παρασκευής
- Αρχικά, ανακατέψτε με ένα σύρμα χειρός σε ένα μπολ το κακάο, τα δύο άλευρα, το κορν φλάουρ, τη σόδα και το αλάτι. Αφήστε στην άκρη. Αυτό είναι το μίγμα των στερεών υλικών.
- Αν έχετε σοκολάτα κουβερτούρα, κόψτε την σε μικρότερα κομμάτια της επιλογής σας. Αφήστε στην άκρη.
- Ρίξτε τις δύο ζάχαρες στον κάδο του μίξερ και κόψτε το κρύο βούτυρο σε κομματάκια από πάνω. Χτυπήστε με το φτερό (Κ) 4-5 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα να αφρατέψουν. Θα χρειαστεί ανά διαστήματα να ξεκολλάτε το μίγμα από τα τοιχώματα του κάδου από εδώ και πέρα.
- Χτυπήστε τα αυγά ομελέτα, χαμηλώστε σε μέτρια ταχύτητα το μίξερ και ρίξτε τα αυγά σιγά σιγά σε 3 δόσεις στον κάδο του μίξερ. Μόλις απορροφά κάθε δόση, ρίχνετε την επόμενη.
- Ρίξτε όλο το μίγμα των στερεών υλικών μέσα στον κάδο του μίξερ και ανακατέψτε στη χαμηλότερη ταχύτητα, σταματώντας λίγο πριν ομογενοποιηθεί συνολικά.
- Ρίξτε τα κομμάτια ή δάκρυα σοκολάτας μέσα στον κάδο του μίξερ και ανακατέψτε πάλι στη χαμηλότερη ταχύτητα έως ότου ενσωματωθούν.
- Αφαιρέστε τον κάδο από το μίξερ, ρίξτε λίγο ανακάτεμα με μια σπάτουλα μαρίζ (ή μια ξύλινη κουτάλα, ό,τι έχετε) για να σιγουρευτείτε ότι όλα έχουν ανακατευτεί καλά. Κλείστε τον κάδο με μια μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο να παγώσει η ζύμη για περίπου 1 ώρα.
- Αφαιρέστε τη ζύμη από το ψυγείο και πλάστε 8 cookies των 150 γρ. το καθένα. Βάλτε πάλι στο ψυγείο να παγώσουν τελείως, ιδανικά αφήστε τα ένα βράδυ ή γύρω στις 7-8 ώρες.
- Πριν ψήσετε, προθερμάνετε καλά τον φούρνο σας στους 190°C, στη λειτουργία αέρα και πάνω-κάτω αντιστάσεις.
- Ψήστε στη μεσαία θέση του φούρνου, κατευθείαν από το ψυγείο τα cookies, για περίπου 13 λεπτά.
- Αφήστε τα να κρυώσουν για να σταθεροποιηθούν και στη μόλις νιώθετε σίγουροι μεταφέρετε τα σε μια σχάρα για να παίρνουν αέρα από όλες τις πλευρές και να κρυώσουν πιο γρήγορα. Καλή απόλαυση!