Σχετικά με το cookies blog tkonsoulas.gr

Σχετικά με το tkonsoulas.gr

Καλωσορίσατε στο blog που ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με cookies!

Όπως προδίδει και η ονομασία του, είμαι ο Θοδωρής Κόνσουλας και λόγω του πάθους (πείτε το και εμμονή) που έχω για κάθε είδους cookie, αποφάσισα να ανοίξω το συγκεκριμένο blog και να μοιραστώ μαζί σας το πάθος αυτό.

Για αρκετά χρόνια ψήνω στο σπίτι. Τις συνταγές τις ανακαλύπτω κυρίως στο ίντερνετ και με κερδίζουν είτε οι φωτογραφίες τους, είτε κάποια τεχνική που έχουν και θέλω να δοκιμάσω, είτε κάποιο υλικό που δε χρησιμοποιώ συχνά και θέλω να γευτώ, και πάει λέγοντας.

Για μια διετία πέρασα και από τη σχολή LeMonde ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου ως Τεχνικός Ζαχαροπλαστικής – Αρτοποιίας, κάτι που με βοήθησε να καταλάβω περισσότερο εις βάθος το θεωρητικό κομμάτι πίσω από τα γλυκά.

Έχοντας παράλληλα το μικρόβιο του blogging (θα με βρείτε να γράφω και στο fomo.gr), σκέφτηκα να μοιραστώ τις συνταγές που δοκιμάζω, τις παρατηρήσεις μου και τις αναλυτικές οδηγίες για να τις ακολουθήσετε κι εσείς.

Α δε σας το είπα! Στόχος του blog αυτού είναι να μπείτε κι εσείς στην κουζίνα!

Γιατί να αγοράζετε τούρτες, πάστες, διάφορα γλυκά από ζαχαροπλαστεία, όταν μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας (αμερικάνικα και μη) μπισκότα και να κεράσετε φίλους, συγγενείς και γνωστούς εντυπωσιάζοντας τους με τις δεξιότητες σας στη ζαχαροπλαστική;

Φυσικά, από το blog δε θα λείπει και το θεωρητικό κομμάτι για να μαθαίνουμε όλοι μαζί (ναι, κι εγώ κάνοντας την έρευνα μου) σημαντικές πληροφορίες για υλικά, τεχνικές και ό,τι έχει να κάνει με τα cookies!

Τι είναι τα cookies; Κυρίως βούτυρα, ζάχαρες, αυγά, αλεύρια και σοκολάτες. Κρύβουν όμως πολλές παγίδες στην παρασκευή τους και αν παρακολουθήσετε βίντεο στο ίντερνετ θα δείτε ότι όλοι κάνουν κάτι διαφορετικό από τους υπόλοιπους, όλοι έχουν βρει κάποιο tip να προτείνουν και κάποια εξήγηση πίσω από αυτό.

Ας αφήσουμε τα πολλά λόγια όμως και ας πιάσουμε στα χέρια μας τα σύρματα και τις μαρίζ! Ξεκινάμε!